Veckobrev

Läs gärna igenom detta, orkar ni inte så läs åtminstone delen "Men vad ska vi skriva då?"!

Vad?

Veckobrevet är en informationskanal som riktar sig mot samtliga teknologer (utan de som är tråkiga och har unsubscribat). I veckobrevet informerar ni om vad kommer att hålla i för arrangemang under den kommande veckan. Man kan även informera om saker som kommer att hända om någon vecka framåt, till exempel om deltagare behöver anmäla sig till event och liknande.

När?

Veckobrevet skickas ut på söndag kväll eller måndag morgon en normal läsvecka / tentavecka. Undantag finns, och då specificerar sekreteraren det i sitt utskick.

Ibland är denne glömsk och missar att påminna er (har fått förslag på att bygga ett script men jag är för lat/för lite haxxor) och då kan det bli lite knasigt. Om någon inte har lagt märke till det så är deadline i regel satt till 19:00 samma kväll som brevet ska skickas. Detta bör ni nog ha koll på vid det här laget.

Kommer inte påminnelsemailet så kan ni fortfarande skicka in material. Det kan ni förresten göra löpande under veckorna. Sekreteraren samlar upp allt som kommit in under den senaste veckan och skickar med det.

Hur?

Allt material ska mailas in om inte annat är överenskommet. Sekreteraren föredrar att få material på sekr@dtek.se eller år 2014/2015 till jesper.ivarsson@dtek.se. Råkar det trilla in via styret- eller presidiemailen så gör det inget, dock kan denne inte garantera att det kommer med.

Men vad ska vi skriva då?

Fasta arrangemang, t.ex. Afterschool hamnar alltid i veckobrevet med bastexten:

    - Afterschool med DRust, kl 17:17 i Basen.

där DRust kan substitueras med valfri arrangör. Förutsatt att Delta och D6 har meddelat till styrelsen när de ska ha pub, så kommer även det med, med bastexten:

    - LV3-pub i Basen, kl 19-01.

Vill ni ha med något spexigare får ni meddela detta, se nedan.

Det finns två sorters material till veckobrevet. Det ena är en lite fylligare och beskrivande text, denna hamnar längst upp. Här kan man beskriva ett arrangemang ganska utförligt, t.ex.

Styrelsen hälsar:

Kom och gör din hörd och påverka din studietid! På torsdag kan du under lunchen träffa Studienämnden (SND), Sektionsstyrelsen samt representanter från Studentkåren och påverka din utbildning, studietid och mycket mer! Studentrösten hålls i pubben i Basen och det bjuds på god fika!

Den andra sorten är "oneliners" som hamnar i "Händer i veckan". De ser ut som Afterschool- och pubraderna som står ovan.

Det allra bästa är om ni kan producera er egen text efter formaten som är beskrivna ovan. Om ni känner att detta med ordbajs inte är eran skål med gröt, så kan ni be lite halvartigt, så kan sekreteraren säkert hjälpa er.

Vill man synas bäst och få bra PR-plats får man vara i tid. Materialet sorteras enligt följande:

Styrelsen
Presidiet
Sektionsföreningar
Intresseföreningar
Övriga

Händer i veckan

Inom varje kategori sorteras inläggen på tid, först in, längst upp.

Angående oneliners, så ska de vara färdigskrivna! Är de inte det, så kommer jag försöka ordna det åt er, förutsatt att ni har meddelat namn på arret, tid, datum, plats och eventuella teman och liknande. Skickar man ett mail med exempelvis "Pub. Fredag. Tema gött." så kommer jag inte att ta med det. Något som dock går bra är att ta mallen ovan och skriva till temat och skicka in. Skickar man:

"LV3-pub i Basen, kl 19-01. Tema gött" så kommer resultatet bli ungefär: "Gött-pub i Basen, kl 19-01"

Till era oneliners måste ni specificera dag, dvs:

''Fredag: LV3-pub i Basen, kl 19-01''

Till sist...

...så förbehåller sekreteraren sig rätten att redigera eller censurera ert material, om denne ser att ni skrivit något helt tokigt eller dumt. Sekreteraren förbehåller sig även rätten att vara lite klantig och missa ert material, dock försöker vi gottgöra detta med sociala medier istället. Vissa har haft problem med att mail inte har kommit fram, det finns ju tyvärr inte mycket man kan göra åt det :)

2014

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

2013

Läsperiod 4

Läsperiod 3

Läsperiod 3

2012

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

Läsperiod 3

2011

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

Läsperiod 3

2010

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

Läsperiod 3

2009

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

Läsperiod 3

2008

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

Läsperiod 3

2007

Läsperiod 2

Läsperiod 1

Läsperiod 4

Läsperiod 3

2006

Läsperiod 2

Läsperiod 1