Från Datateknologsektionen

Main: MTS

Enligt högskoleförordningen så skall en civilingenjörsutbildning innehålla en viss del kurser inom humaniora. I det kravet följde även Människa-teknik-samhälle, som man behövde läsa några poäng i samt gå på ett visst antal MTS-dagar. Dessa anordnades i februari och var förlaggd på måndag och tisdag i LV3(?). Båda dagarna var lediga för att man skulle gå på ett antal seminarium vilka man skrev upp sig på i förväg.

MTS-kalaset

Alla föreningar på chalmers arrangerar fester för varandra. D, som ett program som är lite bättre än alla andra, nöjer sig givetvis inte med att bara göra ett simpelt kalas för alla andra föreningar, utan bjuder givetvis även in alla som någonsin vart i en sådan förening. För sexmästerister kallas det kalaset MTS.

När exakt MTS-kalaset startade är oklart, men flitiga teknologer märkte antagligen tidigt att man kunde festa hela natten och gå till seminariet på morgonen och skriva upp sig på närvaron och ha en ganska hyffsad plats att sova på. Efter att kravet upphörde 2005 arrangeras MTS:en fortfarande med samma namn, och man försöker lägga den någon gång i hyffsat samma tidsram som tidigare. Dock har man inte lyxen att sova på seminarium längre.

Stuket på sittningen är finsittning. Det brukar allt som oftast vara kandelabrar, linneduk, porslin, glas etc. Maten brukar vara exceptionell, åtminstone med sittningars mått mätt. Det ligger inte sällan en bra bit på vägen till finare middagar. Detta är en klar kontrast till de sittande som inte är riktigt lika fina. Många tycker det är lite slöseri med energi att ha folk i overall hälla vin på linnedukar, böja gafflar och slå sönder glas. Men det ger åtminstone en form av välbefinnande att man är så mycket bättre än alla andra.

Sittningen brukar ofta vara i storleken 120-160 personer. Störst hittils var antagligen 2005 då nära på 180-190 personer var på sittningen. Biljetterna brukar gå åt inom några timmar efter släpp. Sittande får även en flaska vin att förvalta över på bästa sätt i dörren.

Hämtad från https://demeter.dtek.se/wiki/Main/MTS
Sidan senast ändrad 2008-02-28 16:09