Om oss Maillistan CM Korplagen Aktiviteter Uthyrning Pateter

CM


Chalmers Mästerskapen 10/11

Minihandboll

Skulle ha spelats under lp2. Data hade anmält ett lag, men CM:et blev inställt på grund av för få anmälda lag.

Volleyboll

Spelades torsdagen den 23/9. Data hade inte med något lag pga att det var problem med idrottsföreningarnas mail-lista och bristande pr vilket ledde till att vi inget visste. Kemi vann finalen mot H.


Chalmers Mästerskapen 09/10

Fotboll

Spelades den 15/5. Data hade två lag med men inget kom tyvärr vidare ur det tuffa gruppspelet där bara ett lag i varje grupp gick vidare.

Innebandy

Spelades den 21/5, fredag LV8. De orangeklädda kämpade tappert men det räckte inte till slutspel. En seger mot ett IT-lag (2-1) var den största bedriften. Det bör tilläggas att golvet i Alelyckans sporthall blev mycket fuktigt och halt efter nån timme. Bambi på hal is är en passande beskrivning. F vann slutligen CM.

Flipper

Söndagen den 21/2 spelades CM i Flipper i Focus. Data ställde upp med 2st lag i lagtävlingen och ca 9-10 spelare i singeltävlingen.
I singeltävlingen vann Alvar Palm från väg och vatten. Bästa placering för dataspelarna fick Eric Erlandsson och Henrik Engman som båda kom på en delad 5:e plats.
I lagtävlingen gick finalen mellan iDrott och GammelFoc(F). Lag iDrott bestod av Eric Erlandsson, Erik Fagerberg och Joachim Lundgren. Lag GammelFoc bestod av Fredrik Johansson, Kristofer Weidow och Sarah Stenberg. Finalen spelades på Lord of the Rings och när kulorna till slut hade runnit ner stod iDrott som segrare!

Spökboll

Torsdagen den 18:e februari avgjordes CM i Spökboll. Data ställde upp med ett lag men tyvärr gick dom inte hela vägen. Det var lag "Mercyfuckers" som vann den rafflande finalen mot IT. Denna magnifika sammanslagning av Maskin och TD, vann finalen med 2-0, dock bjöd IT upp till kamp och kämpade ända in i kaklet, stor eloge.

Volleyboll

Data ställde upp med 2st lag som kämpade tappert. Ena datalaget föll i gruppspelet, det andra föll med ett poäng i första slutspelsmatchen. Vi föll dock mot dom som vann hela CM, ett lag från maskin. Så vi får trots detta försöka hålla huvudet högt.

Kubb

För första gången någonsin så arrangerade iDrott CM i Kubb. Det var en fin onsdagseftermiddag den 16/9 med 12st deltagande lag. Grillen var igång och humöret var på topp. Efter många hårda matcher (och ett antal shots senare) så stod ett lag från IT som segrare. Grattis!


Chalmers Mästerskapen 08/09

Beachvolleyboll

CM I Beachvolleyboll som arrangerades av Zif gick av stapeln i fredag LV5 LP1. Data ställde upp med två lag. Det laget som klarade sig längst i turneringen åkte ut i en åttondelsfinal mot ett maskinlag. Detta maskinlag gick sedan vidare och vann hela turneringen. I finalen mötte dom ett lag från Industriell Ekonomi.

Innebandy

LV6 LP2 så arrangerades CM i Innebandy. Självklart ställde data upp med ett lag, tyvärr ett tunt lag då arrangörerna valde att lägga CM så nära tentaveckan. Första matchen spelades mot Z lag 1, en match där Data öppnade hårt och Erik Larsson kunde ge Data ledningen med 1-0. Tyvärr lyckades vi inte hålla tempot uppe utan avbytare (samtidigt som Z hade lika många avbytare som spelare på plan). Matchen slutade till slut 3-1 till Z's fördel.

Match #2 spelades mot Fysik, som även dom hade fullt med avbytare. Taktiken blev att backa hem och förlita sig på kontringar. En taktik som visade sig fungera riktigt bra då Joachim Lundgren tryckte in 1-0. Tyvärr räckte inte orken till utan F kunde gå segrande ur matchen med siffrorna 3-1 och Data var ute ur turneringen. En turnering som till slut vanns av IT.

Spökboll

På grund av dåligt intresse så deltog inte Data i CM i Spökboll. Spökbollen vanns av ett lag från Maskin.

Flipper

CM i Flipper bestod av två tävlingar, en lagtävling och en singeltävling.
Lagtälingen vanns efter hård kamp av iDrott! 2:a och 3:a kom två lag från fysik. iDrotts lag bestog av Eric Erlandsson, Joachim Lundgren och Sarah Engblom.
Singeltävlingen slutade enligt följande:
1. Alvar Palm, V
2. Eric Erlandsson, D
3. David Samuelsson, F
4. Fredrik Johansson, F

Fotboll

Data ställde upp med två lag i CM i Fotboll. Det ena laget hade det tufft i gruppen och åkte ut direkt i gruppspelet. Det andra laget gick vidare, vann kvartsfinalen men förlorade tyvärr semifinalen med 1-0. Därefter följde en straffläggning om match om 3:e pris. Denna förlorades så det andra datalaget slutade 4:a
Så här slutade toppplaceringarna i fotbollen:
1. Z
2. Kfkb
3. F
4. D \\