<> På sektionen konsumeras øhl. Skolan i sig har haft en ganska lång tradition av arbete med pripps, vilket har fortsatt efter det att det blev uppköpt av carlsberg. Detta speglar sig i att var man än går och ber om att få en øhl automatiskt får en blå, på fysik får man däremot en falcon av okänd anledning.

Sektionspuben har ett väldigt stort utbud av øhl. Delta04 började utöka utbudet, vilket utökades ännu mer av Delta07 och nu finns ca 80 olika sorters øhl. Ambitionen var att ha störst utbud på Chalmers vilket verkar ha uppnåtts vid det här laget. Utbudet är ganska spritt, men har en väldigt stor del belgiska øhler, men även ett antal sorter ale och annan bra øhl. Det finns även en sort Samuel Adams som enligt flaskan erbjuder en "Intense hops experience", vilket även om den hade en schysst humleupplevelse absolut inte var överdrivet intensiv.

Sektionen har även enligt mötesbeslut 2008-02-18 beslutat att puben aldrig kommer servera Carlsberg guld. Beslutet föranleddes av Mariouzs som erbjöd sig dricka de Carlsberg guld som delta skulle köpa in till puben. Sektionsmötet bedömde dock att Carlsberg guld inte var en så speciellt bra øhl, och missunnade därför Mariouzs detta nöje som därmed ledsamt får dricka god øhl istället.

Temperatur

Enligt mythbusters kan man kyla øhl till lämplig temperatur genom olika metoder. Mythbusters resultat är

 1. Brandsläckare: 3 min.
 2. Is och saltvatten: 5 min.
 3. Isvatten: 15 min.
 4. Frysen: 25 min.
 5. Is: 30 min.
 6. Kylen: 45 min.

Oberoende testar har visat att åtminstone värdet från test i frysen bör ändras till närmare 35 minuter om inte lite längre, vilket då även ändrar tiden i kylen aningen.

Øhl och annan dricka som önskas:

 • Ølfabrikens porter - önskas av:Kroppen
 • Mackmyhra whisky - önskas av:Kroppen
 • Ramlösa orgianl i glasflaska - önskas av:Kroppen
 • Perrier mineeralvatten i glasflaska - önskas av:Kroppen
 • Irish Coffee - önskas av:Kroppen
 • Black Boss Porter (1314) önskas av: KN

Kategorier: Öl