Okt 6
Veckobrevet skickades ut otippat tidigt denna veckan så Deliriums inpu kom inte med. Uppar inputen till veckobrevet här istället:

"
En mulen tillvaro närmar sig och Delirium faller in i ledet med teknologen som anser läsveckorna passera vidunderligt snabbt. Tentaplugg börjar kanta de korta dagarna efter att halva redaktionen återkommit från Florens, men det finns fortfarande lite spex att skina upp tillvaron med. Till exempel har Logicomix: An Epic Search for Truth nyligen släppts. Lätt värt att googla för fans av Bertrand Russel.

Läsvecka 6 innehar som bekant två blöta traditioner för teknologen, morgonhävet (som antagligen gått av stapeln när detta veckobrevet kommer ut) och Zexets Lv6-caps i Zaloonen på fredag. Kan vara värt att titta förbi om man är på humör för fulla människor i overaller.

De mer städade av sektionens hjältar kan annars finna glädje i att Nefertiti börjat med the shop igen. Otippat trevligt att svänga förbi Nef på tisdagar (från 19.00), dega en föttilapp i entré och begrunda lite jazzjamm över en flying dog. Om jazz inte är där tekoppen skall stå men man ändå uppskattar att göra något medan man dricker vardagsfinöl rekommenderas att svänga förbi Rotary Pub på torsdag då de huserar pubquiz.

Delirium tänkte, förhoppningsvis under denna veckan, styra upp en artikel om vad de nya karaktärerna på sektionen anser om basens bredare sortiment. Konceptet är att 5-6 ettor får joina på en ölprovning som hålls av undertecknad och Deltas øhlchef för att komma med input som övriga framtida konessörer kan relatera till lättare. Till detta behövs naturligtvis ett antal ettor som vill prova spexig öl. Om du känner att du är en nybliven datateknolog som inte hade mycket koll på öl innan du började här men gärna vill lära dig lite, maila mig på delaval@gmail.com. Det är helst gratis och du behöver inte skriva något eller göra något annat än att vädra dina uppfattningar i en diktafon.

Veckans filmer är A Chinese Ghost Story animated, Monkey Business och Dellamorte, Dellamore.

/C. Red. Delirium
"

Morgonhävet gick galant på sin nya plats, 14 deltagare varav en stor mängd nollan. Vann gjorde ingen mindre än Deltas øhlchef Kasper, följt av Hugo, Koff och Skön. Adde gick 4-0 i swissen men slutade på en femteplats i top8. Artikel är i tankarna.


Sep 14
Delirium skriver numera kortare inlägg i veckobreven.

Alla ölskallar på sektionen bör kryssa för onsdag i sina googlekalendrar. Ölsläppet som sker då är ett av de bästa i år, så om ni har för mycket pengar är det läge att bränna dem nu.

Av de som släpps kan man hitta bland annat barrel-aged Gonzo som beskrevs i förra numret av delirium och landade där på en stark 7:a. Unearthly ipa är i deliriums bok en svag 9 och är helt klart en av de bättre iparna man kan hitta. Utöver dessa tämligen namnkunninga öl kommer också Sierra Nevada Harvest 2009, Southern Tiers Hoppe och ett par spännande danska stouts (varav en russian imperial) som jag inte provat själv ännu. Alla dessa ligger kring A- på beeradvocate, dvs väldigt högt.


Jun 11
Inte direkt igåt man var här och pillade.

  • Nya Delirium är klart, bortsett från en ordntligt upplagd Gudrunartikel (skicka bilder Schön).
  • Zeddeh "Löken" Karlsson är ny i redaktionen efter senaste sektionsmötet.
  • I nästkommande vecka ryktas det om att bl.a. Rouge Chochlat kommer till bolaget. Priset är ynka 70 spänn.
  • Jag blev morbror idag. Woot!


Läs Delirium och flama stavfel!


2009
2008

Dec 18
Efter oändligt mycket pill har nu en öllista för cmpn sammanställts. Helgens cmp kommer vara någon form av rekord med de drygt 160 sorterna. Värt att notera är bristen på crapöl, och också bristen på en del vanliga "sortimentsfyllare" (random lager, guiness, kilkenny, etc). Hur som helst, oavsett om du är en snålräv från mörkaste småland eller en pojke med adoptivfarsans AmExblack-byxor kommer du kunna reboota ditt huvud till frestande dryck på lördag. För att komma in i den göttigaste av de göttiga julstämningarna rekomederas ølfabrikkens Jule Ale, Midvinternattens Mörker eller Solstice d'Hiver, det så kallade Emoträdet. Om du vill vara manlig som en hel säck granit är en fylla på Aecht Schlenkerla eller Stone Russian Imperial att föredra och om du känner att tentorna gick dåligt och du bara vill bli förbannad finns det inget som slår som en alkoholfri weissebier. Ta också chansen att supa ner dig på strong ales nu när den bjuds, vi har utöver ett par årgångar hardy's två olika Samichlaus att köra shotbricka med. Naturligtvis har vi också blå och carlsberg för de som lägger ribban där man kan föra ett samtal, men om du känner dig sugen på årets julklapp (en upplevelse, that is) så tveka inte att fråga närmsta karaktär från Delta eller Delirium om ett öltips. Tveka inte heller att greppa någon i who wants to be Deltas next øhlchef om du vill snacka öl.Dec 11
Delaval (chefredaktören) har för närvarnde gått i landsflykt till norge för att tentaplugga.

Två av deltagarna i Who wants to be Deltas next øhlchef har visat sig vara orimliga till inval (en läser numera master på Z och den andra är klåpare). Med andra ord finns det två lediga platser i vad som kan vara chalmers bästa aspning. Aspar bör fylla upp minst fyra av följande sex krav:
*Vara intresserad av öl
*Vara en vinnare
*Plugga Data
*Kunna ta sig tid att göra något av aspningen
*Vilja söka Delta
*Ha druckit minst 250 olika öl
Om ni är obekanta med såpan kan ni läsa mer på Deliriums sida här på wikin. Intresserade mailar delaval på delaval@gmail.com

Ev kommer Delta av ren djävulskap tangera alla, tidigare och under decennient kommande, sortimentrekord på chalmers under CMPn. Säg inget till någon annan sektion, det räcker om vi själva vet att vi är bäst.

Deliriums julölsprovning säger att årets bästa julöl är ølfabrikkens jule ale någorlunda tätt följt av mikkellers fra til. För snålrävarna från mörkaste småland som fortfarande vill uppleva en god öl för max 30 kr rekomenderas midvinternattens mörker och samuel adams winter ale. En full artikel om ölprovningen/aspmötet kommer publiceras den 17 december.

Förstaplatsen i Who wants to be Deltas next øhlchef är för tillfället delad mellan Skön och William the Englishman. Tentaflykta genom att läsa mer i Delirium nästa vecka.


Dec 4
Deltas next øhlchef har börjat. Följ utveckligen här på Delirium.

Det var sektionsmöte igår. Nollk blev invalt bortsett från kassör. Delirium har spelat in presentationerna av de fem och kommer publicera dem om det finns intresse. Det skedde inga nya inval till Delirium, sektionen ansåg att det fungerade tillfredsställande som det gör nu.

Artikel om måndagens morgonhäv är uppe.


Dec 1
Morgonhävet avgjordes i morse och som vinnare stod Chris de Kök. En artikel är färdigskriven och kommer att publiceras här inom kort.

Asparna till Deltas next øhlchef är uppe, kolla på sidan med samma namn.

Delaval och Stevan tog sig ner till systembolaget idag och lyckades fixa in en låda Thomas Hardy's 2008, en låda Stone Vertical Epic 070707 och inte minst en låda Stone Imperial Russian Stout. Det finns argument för att jazza förbi Basen nästa cmp.


Nov 25
Ryktet om att fredagens Deltapub i basen skall sälja Oak Aged Yeti florerar. Om detta skulle lösa ut sig kan det tilläggas flaskorna kommer gå på ynka 100 kr styck, att jämföra med Rovers pris på 250 kr (som är det billigaste av de få ställen som håller OAY). Allt är inte kirrat ännu, och först till kvarn gäller, men om ni får chansen att dricka ölen som av Deltas øhlchef anses vara i topp 3 öl ever för ett någorlunda försumbart pris bör den tas.

Imorgon (onsdag) är det möte med valberedning för sektionens föreningar. Delirium skickar Magnus de Laval som representant.

Missa inte Zmart, Z och M's arbetsmarknadsdag, imorgon (onsdag) mellan 9.30 och 16.00. Gå förbi, mingla med lite arbetsgivare och drick gratis kaffe i M-huset (ESAB på Hörsalsvägen 7 skall ha gott sådant).